Rolada z jajkiem
- 4 jajka 150 g liści szpinaku
- szczypta soli
- 700 g mięsa wieprzowego od szynki
- 100 g bekonu
- mielony czarny pieprz
- łyżka mąki tortowej
- 2 łyzki marynowanych kurek\olej do brytfanny
1.Jajka ugotuj na twardo,schłodź w zimnej wodzie i obierz.Szpinak sparz przez chwilę we wrzącej ,posolonej wodzie.
2.Mięso umyj,oczyść,rozkrój i rozłóż na płat.Zbij przez folię,lekko posól.Rozłóż na nim słoninę i szpinak a na środku połóż ugotowane jajka.Od razu zroluj,przewiąż sznurkiem,przypraw i włóż do brytfanny.Piecz roladę około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.Podczas pieczenia podlewaj wodą.
3.Kiedy rolada będzie miękka,wyjmij i utrzymuj ja w cieple.Sok z pieczenia wypiecz tak,aby został tylko tłuszcz.Poprósz go maką,rozrzedź malą ilością wody,dodaj kurki i gotuj przez około 10 minut.Sos posól rozłóż na talerze z plastrami rolady.Podawaj z ryzem.
Przepis dodał użytkownik wiwona42
Podziel się opinią
Komentarze