Trwa ładowanie...
d3sgn0a
30-04-2008 10:11

Pieczeń "Rzymska"

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3sgn0a
Składniki
  • Po 50 dag mielonego mięsa wieprzowego i cielęcego,
  • 20 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej,
  • szklanka śmietanki 30%,
  • 2 jaja,
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej,
  • pół łyżeczki kminku,
  • sól, pieprz.
Przepis

Mięso i drobno pokrojoną wątróbkę zmiksować ze śmietaną, jajami i przyprawami. Podłużną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę mięsną przełożyć do formy, przykryć formą aluminiową i piec w kąpieli wodnej 90 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C. Terrynę ostudzić i włożyć do lodówki. Przed podaniem pokroić w plastry i przybrać zieleniną. podawać z piklami i chrzanem.

Przepis dodał użytkownik helas11

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3sgn0a
d3sgn0a
d3sgn0a
Więcej tematów
d3sgn0a

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj