Trwa ładowanie...

Manuka wzmacnia odporność. Najzdrowszy rodzaj miodu

Mówiąc o jesieni, wyobrażamy sobie piękną, słoneczną pogodę, malownicze krajobrazy pełne kolorów. Jednak dobrze sami wiemy, że nasze wyobrażenia mijają się z rzeczywistością, która przynosi nam pluchę, ochłodzenie i częste wahania temperatur. Jesienią chorujemy nawet częściej niż zimą. Ale jest rada na jesienne przeziębienia - Manuka.

Manuka wzmacnia odporność. Najzdrowszy rodzaj mioduŹródło: 123RF
d4gwcrr
d4gwcrr

Najprostszym sposobem jest stałe dbanie o odporność i dlatego należy ją wzmacniać. Zbyt niska odporność sprawia bowiem, że choroby mogą trwać tygodniami i zdarzać się wyjątkowo często. Aby uniknąć takich problemów, najlepiej wzmocnić układ immunologiczny najszybciej jak to jest możliwe. Niestety, dopóki nie mamy pierwszych objawów przeziębienia, nie pamiętamy o przyjmowaniu wzmacniających suplementów. Dopiero dający się we znaki ból gardła i uciążliwy katar przypominają nam o wszystkich znanych sposobach na podniesienie odporności organizmu. Nigdy jednak nie jest za późno na to, aby zacząć stosować dietę i preparaty, które pomogą nam bronić się przed infekcjami. Rozwiązaniem może być miód Manuka.

Wytwarzany z Nowej Zelandii słodki przysmak pozytywnie wpływa na układ immunologiczny. Ten w 100 proc. naturalny produkt pełen jest wartości odżywczych, a swoje wyjątkowe właściwości miód Manuka zawdzięcza zawartości methylglyoxalu. Im wyższe jest jego stężenie, tym właściwości miodu są silniejsze. O stężeniu methylglyoxalu informuje oznaczenie na opakowaniu. Miody oznaczone MGO™ 250+ zawierają co najmniej 250 mg methylglyoxalu na kilogram miodu. Produkty oznaczone MGO™400+ zawierają go natomiast co najmniej 450 mg/kg. Na rynku dostępne są też produkty o zawartości co najmniej 30, 100 i 550 mg methylglyoxlau na każdy kilogram. Aby skutecznie walczyć z przeziębieniami, wystarczy już miód o stężeniu MGO™ 250+, który można podawać także kilkuletnim dzieciom. Niezależnie od zawartości tej substancji miód Manuka można stosować na kanapki lub jako dodatek do herbaty. Na rynku dostępne są też cukierki i lizaki z miodem Manuka. Regularne spożywanie miodu Manuka MGO™ wzmacnia organizm oraz sprawia, że skutecznie broni się on przed przeziębieniami.

Miód Manuka można spożywać przez cały rok, a nie tylko w okresie jesiennym, gdy pogoda bywa zmienna. Równie ważne jest jedzenie miodu zimą, gdy organizm musi opierać się pierwszym mrozom i śniegom. Minusowe temperatury na zewnątrz i przegrzane pomieszczenia w domu również zwiększają ryzyko zachorowania na drobne infekcje i przeziębienia.
Polecamy najnowszy numer magazynu "Moja Harmonia Życia"

Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d4gwcrr
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4gwcrr
Więcej tematów