Trwa ładowanie...
d3pol4h
28-05-2008 19:30

Kruszon cytrusowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3pol4h
Składniki
  • 1,5 litra białego wina musującego
  • 100 ml likieru pomarańczowego
  • 2 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • 10 dag cukru
  • 400 ml wody gazowanej
  • Dodatkowo:
  • 50 dag poziomek lub truskawek
  • 2 pomarańcze pokrojone w plasterki
Przepis

Cytrusy dokładnie wyszoruj,sparz wrzącą wodą,zetrzyj skórę na drobnej tarce i wyciśnij sok.Skórkę i sok z cytrusów przełóż do większego naczynia,wymieszaj z cukrem.Wlej likier i odstaw do lodówki na godzinę.Po tym czasie wlej mocno schłodzone wino i wodę gazowaną,wrzuć plasterki pomarańczy oraz truskawki(pokrojone na połówki)albo poziomki(w całości).Wymieszaj.

Przepis dodał użytkownik sandrab88

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3pol4h
d3pol4h
d3pol4h
Więcej tematów
d3pol4h

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj