Trwa ładowanie...
d25yf9b
06-07-2008 19:41

Kotlety z jajek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d25yf9b
Składniki
  • 12 jajek
  • 1 duży pęczek szczypiorku
  • 1 duży pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka
  • tłuszcz do smażenia
Przepis

10 jajek ugotować na twardo, rozdrobnić do uzyskania konsystencji ryżu lub kaszy (najlepiej widelcem, albo pokroić w drobniutką kosteczkę). Zieleninę posiekać, zostawiając kilka gałązek koperku i szczypiorku do dekoracji. Wymieszać rozdrobnione jajka, zieleninę, 2 surowe jajka, posolić i popieprzy do smaku. Dosypywać bułki tartej do uzyskania konsystencji masy kotletów mielonych. Formować zgrabne kotleciki, obtaczać w tartej bułce, smażyć na maśle lub na oleju. Podawać polane roztopionym masłem lub z dowolnym sosem

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d25yf9b
d25yf9b
d25yf9b
Więcej tematów
d25yf9b