Trwa ładowanie...
d2hhaum
06-07-2008 19:41

Kotlety z jajek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2hhaum
Składniki
  • 12 jajek
  • 1 duży pęczek szczypiorku
  • 1 duży pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka
  • tłuszcz do smażenia
Przepis

10 jajek ugotować na twardo, rozdrobnić do uzyskania konsystencji ryżu lub kaszy (najlepiej widelcem, albo pokroić w drobniutką kosteczkę). Zieleninę posiekać, zostawiając kilka gałązek koperku i szczypiorku do dekoracji. Wymieszać rozdrobnione jajka, zieleninę, 2 surowe jajka, posolić i popieprzy do smaku. Dosypywać bułki tartej do uzyskania konsystencji masy kotletów mielonych. Formować zgrabne kotleciki, obtaczać w tartej bułce, smażyć na maśle lub na oleju. Podawać polane roztopionym masłem lub z dowolnym sosem

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2hhaum
d2hhaum
d2hhaum
Więcej tematów
d2hhaum

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj