Kotlety z jajek
- 12 jajek
- 1 duży pęczek szczypiorku
- 1 duży pęczek koperku
- sól
- pieprz
- tarta bułka
- tłuszcz do smażenia
10 jajek ugotować na twardo, rozdrobnić do uzyskania konsystencji ryżu lub kaszy (najlepiej widelcem, albo pokroić w drobniutką kosteczkę). Zieleninę posiekać, zostawiając kilka gałązek koperku i szczypiorku do dekoracji. Wymieszać rozdrobnione jajka, zieleninę, 2 surowe jajka, posolić i popieprzy do smaku. Dosypywać bułki tartej do uzyskania konsystencji masy kotletów mielonych. Formować zgrabne kotleciki, obtaczać w tartej bułce, smażyć na maśle lub na oleju. Podawać polane roztopionym masłem lub z dowolnym sosem
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze