Trwa ładowanie...
daa46p4
14-08-2008 09:33

Konfitura brzoskwiniowa

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
daa46p4
Składniki
  • 2 kg brzoskwiń
  • 1 kg cukru
  • 1 cytryna
Przepis

Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Następnie wydrylować i pokroić w kostkę. Brzoskwinie włożyć do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, dodać cukier. Pogotować ok. 15 min mieszając. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Skórkę pokroić w drobne kawałki, dodać do brzoskiń. Z cytryny wycisnąć sok i dodać do konfitur, gotować jeszcze 15 min. Jeszcze gorąca konfiturę przełożyć do suchych słoików, szczelnie zamknąć. Konfitura ma konsystencję lekko płynną.

Przepis dodał użytkownik k.bialowas82

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
daa46p4
daa46p4
daa46p4
Więcej tematów
daa46p4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj