Trwa ładowanie...
d3e553f
23-12-2014 13:51

Rolada bezowa

Przepis
5.0
(8 głosów)
Oceń:
d3e553f
Składniki
  • Składniki na roladę:
  • 4 białka
  • 1 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • Składniki na krem:
  • 1 serek Mascarpone
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • śmietana 30 %- 125 ml
Przepis

W wysokim naczyniu ubić białka, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, ocet winny oraz mąkę kukurydzianą. Masę wylać na wyłożoną papierem blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 min. w temp. 160 C.Następnie przygotować krem. Śmietanę ubijać na sztywną masę, stopniowo dodawac cukier, cukier waniliowy oraz serek Mascarpone. Chwilę ubijać. Roladę wyjąć na papier i położyć papierem do góry. Na zimną bezę nałożyć krem, punktowo dżem kwaśny (może być porzeczkowy lub wiśniowy), zawinąć roladę i posypać cukrem pudrem. Wstawić do lodówki. Smacznego!zapraszam na www.pewneprzepisy.pl

Przepis dodał użytkownik Bridget

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3e553f
d3e553f
d3e553f
Więcej tematów
d3e553f