Trwa ładowanie...
d1bct8e
12-09-2014 10:29

Tapas – daktyle faszerowane lazurem owinięte serrano

Przepis
4.3
(3 głosy)
Oceń:
d1bct8e
Składniki
  • 12 dorodnych daktyli
  • 12 kawałków szynki Jamon Serrano
  • 10 plasterków sera lazur
  • 12 wykałaczek
  • świeża kolendra do przystrojenia i zjedzenia
Przepis

Drylujemy daktyle. Łyżeczką do herbaty faszerujemy je serem. Następnie owijamy ściśle szynką i przekłuwamy wykałaczką. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 5-7 minut. Danie będzie gotowe, kiedy zacznie wypływać ser a szynka lekko się przypiecze. Upieczone daktyle wykładamy na deskę i obsypujemy łodygami kolendry. Polecamy podać do tego lekko podpieczone pieczywo, które skraplamy lepszą oliwą (Baena) oraz czerwone wino z regionu Ribera del Duero. Smacznego!

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1bct8e
d1bct8e
d1bct8e
Więcej tematów
d1bct8e