Trwa ładowanie...
d11i16y
06-08-2014 10:45

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek na zimę

Przepis
3.9
(25 głosów)
Oceń:
d11i16y
Składniki
  • główka czerwonej kapusty,
  • 5 jabłek,
  • 3 cebule,
  • sól,
  • Zalewa;
  • 4 łyżki oleju,
  • 1,5 l wody,
  • 1/2 szklanki octu,
  • 6 łyżek cukru,
  • łyżka soli,
  • ziarenka pieprzu,
  • liść laurowy
Przepis

Główkę kapusty poszatkuj, sparz i odcedź. Cebulę kroimy na plastry, zasypujemy solą i odstawiamy na chwilę. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ja zrobiłam wszystko w robocie kuchennym. Gdy cebula lekko zmięknie odciskamy. W garnku gotujemy składniki na zalewę. Gdy już się gotuje wkładamy kapustę, jabłka, cebulę. Gotujemy na małym ogniu 5 minut. Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy 3 minuty.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

11

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11i16y
d11i16y
d11i16y
Więcej tematów
d11i16y