Trwa ładowanie...
d2d2waa
24-03-2014 13:41

Bekonowa zupa z knedlem (Bacon Dumpling Soup)

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d2d2waa
Składniki
  • 3-4 czerstwe bułki (kajzerki)
  • 5 kubków bulionu wołowego
  • 2 kubki ciepłego mleka
  • 1 kubek tyrolskiego bekonu
  • 3 jaja
  • 1/2 kubka mąki
  • 1 łyżka stołowa pietruszki 2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
Przepis

Pokrój czerstwe bułki w kostkę. Dodaj do nich drobno pokrojony bekon. Posyp posiekaną pietruszką. Całość oblej mlekiem wymieszanym z jajkami. Wymieszaj i zostaw na 20 minut. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Do przygotowanej masy dodaj zeszkloną cebulę i mąkę. Przypraw solą do smaku i dobrze wymieszaj. Formuj małe knedle i gotuj w osolonej wodzie na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. Podawaj w bulionie wołowym, posypane siekanym szczypiorkiem.

Przepis poleca Tyrolskie specjały

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
Więcej tematów
d2d2waa