Trwa ładowanie...
daljocc
06-02-2014 07:32

Marynowane tofu z karmelizowaną cebulą

Przepis
4.6
(10 głosów)
Oceń:
daljocc
Składniki
  • 2 kostki tofu marynowanego Polsoja
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 2 czerwone cebule
  • 8 łyżek octu balsamicznego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Cebule pokroić w cienkie talarki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Podsmażać, często mieszając, aż zmięknie (ok. 5 minut). Następnie dodać cukier i ocet balsamiczny i smażyć przez ok. 2 minuty. Na końcu dodać pokrojone w kostkę tofu marynowane i smażyć jeszcze przez minutę delikatnie mieszając. Na koniec posypać płatkami migdałów. Marynowane tofu z karmelizowaną cebulą znakomicie smakują ze świeżym pieczywem i kiełkami, np. słonecznika.

Przepis dodał użytkownik marika

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
daljocc
daljocc
daljocc
Więcej tematów
daljocc