Trwa ładowanie...
d4fk4p8
30-01-2014 13:08

Krakersy z serem

Przepis
4.0
(48 głosów)
Oceń:
d4fk4p8
Składniki
  • 130 g żółtego sera
  • 120 g pszennej mąki
  • 2 łyżki mleka
  • 80 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • papryka ostra w proszku
  • 2 ząbki czosnku
Przepis

Na tarce z małymi oczkami ścieramy ser. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Ser i czosnek przekładamy do miksera dodajemy mąkę, masło, mleko, paprykę w proszku oraz sól. Składniki łączymy w mikserze i formujemy kulę z ciasta, którą następnie trzymamy w lodówce przez 30 minut. Kiedy ciasto będzie schłodzone, wałkujemy je na grubość 2-3 mm. Wykrajamy krążki i posypujemy je ostrą papryką. Ciastka pieczemy przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Smacznego.

Przepis poleca Domowe Wypieki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4fk4p8
d4fk4p8
d4fk4p8
Więcej tematów
d4fk4p8