Trwa ładowanie...
ducgg0f
20-01-2014 13:46

Mandarynki w gorzkiej czekoladzie

Przepis
4.7
(6 głosów)
Oceń:
ducgg0f
Składniki
  • 4 mandarynki
  • 150 g czekolada gorzka
  • opakowanie wykałaczek
Przepis

Mandarynki obrać, podzielić na cząstki. Każdą cząstkę nadziać na wykałaczkę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Maczać w czekoladzie cząstki mandarynek trzymając za wykałaczkę. Odstawiać do ostudzenia – wbijając wykałaczki np. w jabłko, cebulę czy kapustę.

W ten sam sposób można przygotować pomarańcze lub grejpfruty, niestety w ich przypadku wykałaczki są zbyt małe. Można je zanurzać w czekoladzie i pozostawiać do stężenia na folii spożywczej, od której łatwo się odseparują.

Przepis poleca krolestwogarow.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
ducgg0f
ducgg0f
ducgg0f
Więcej tematów
ducgg0f