Trwa ładowanie...
d3qscw2
22-11-2013 12:51

PIEGUS

Przepis
4.8
(5 głosów)
Oceń:
d3qscw2
Składniki
  • -1 szkl maku
  • -1 szkl białek
  • -1 szkl mąki
  • -1 szkl cukru
  • -1 kotka margaryny
  • -1 paczka ( 3 łyżeczki ) proszku
  • UWAGA! Podstawą jest ilość białek i jak widać wyżej wszystko zależy wlaśnie od nich.
Przepis

-Margarynę roztopić
-Białka ubić na sztywno dodawać powoli cukier, a do ubitych białek z
cukrem dodać mąkę i mak, lekko wymieszać
-Na końcu dodać zchłodzony tłuszcz
-Piec w 180stC, około godz.
-Można przełożyć kremem np. zsiadłego mleka albo marnoladą

Przepis dodał użytkownik lt-poz

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3qscw2
d3qscw2
d3qscw2
Więcej tematów
d3qscw2