Trwa ładowanie...
d1qidji
23-06-2013 13:17

klopsiki w sosie koperkowym

Przepis
4.0
(3 głosy)
Oceń:
d1qidji
Składniki
  • 1/2 kg mięsa mielonego wołowego - polędwica.może być gulaszowe
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego- łopatka
  • 1 czerstwa bułka pszenna
  • 2 jajka
  • natka pietruszki,
  • sól, pieprz ,czosnek milony do smaku
  • olej,mąka kukurydziana 2 łyżki
Przepis

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, zamoczoną w mleku lub wodzie dzień wczwsniej bułką, którą wyciskam ręką,Dodać przyprawy, posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy ,formujemy sredniej wielkosci kulki mięsne, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju,Przekładamy do wysokiego rądla , lub patelni z przykryciem,Zalwamy wodą do 3/4 wysokości kulek.Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, pod koniec wsypujemy pisiekany pęczek koperku i zagęszczamy rozpuszczoną w sosie maką kukurydzianą.Mozna podać z kaszą gyczaną ,ziemniakiami i surówką, lub buraczkami.
Smacznego

Przepis dodał użytkownik ota

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1qidji
d1qidji
d1qidji
Więcej tematów
d1qidji