Trwa ładowanie...
d3e553f
03-11-2013 15:46

CYTRYNOWO KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO

Przepis
4.6
(70 głosów)
Oceń:
d3e553f
Składniki
  • składniki (na tortownicę o śr. ok. 24 cm)
    • Spód
  • 300 g pierniczków
  • 100 g stopionego masła
      • Masa cytrynowa
  • 500 g serków homogenizowanych
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 łyżki cukru pudru
      • Masa kokosowa
  • 500 g Serka Mascarpone
  • 2 łyżki żelatyny
  • 10 łyżek likieru kokosowego
  • 3-4 łyżki cukru pudru
Przepis

Spód
Pierniczki drobno pokruszyć najlepiej blenderem, dodawać stopniowo dodać stopione masło i wymieszać, przełożyć do tortownicy wyrównać i wstawić najlepiej do zamrażalnika 30 minut aby się schłodziło.

Masa cytrynowa
Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody i odstawić aby wystygła. Serki utrzeć z cukrem pudrem, dodać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Gdy masa cytrynowa zacznie tężec wylać na schłodzone pierniczki, i wstawić do lodówki.

Masa kokosowa
Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, cały czas miksując na najniższych obrotach dodawać po łyżce likier kokosowy, na końcu dodać przestygniętą żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę kokosową wylać, na stężałą masę cytrynową. Całości posypać wiórkami kokosowymi i wstawić na 2 godziny do lodówki aby sernik stężał

Przepis dodał użytkownik RAROSSA

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3e553f
d3e553f
d3e553f
Więcej tematów
d3e553f