Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym
- ? 500 g pieczarek
- ? 1 cebula
- ? 4 kromki bułki
- ? 3 łyżki masła
- ? 1 duża łyżka Chrzanu Śmietankowego MOSSO
- ? Szczypta soli, pieprzu i przyprawy do grzanek
1. Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą i delikatnie osuszamy.
2. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy 2 łyżki masła oraz pieczarki. Smażymy je na średnim ogniu przez około 15 minut (aż się zrumienią ze wszystkich stron). Tuż przed końcem smażenia dodajemy posiekaną w krążki cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem - osobiście dodaję dużą szczyptę soli i pieprzu, ponieważ lubię wyrazisty smak pieczarek.
3. Kromki bułki smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do grzanek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż do zarumienienia.
4. Na talerzu układamy pieczarki, grzanki oraz dużą łyżkę Chrzanu Śmietankowego MOSSO ? używam tego, gdyż moim zdaniem najlepiej komponuje się z ostrością przyprawionych pieczarek.
Przepis dodał użytkownik jsquoteme01
Podziel się opinią
Komentarze