Trwa ładowanie...
d3f4i6c
22-07-2013 14:38

Łosoś w stylu tajskim

Przepis
4.6
(5 głosów)
Oceń:
d3f4i6c
Składniki
  • 40 dag filetu z łososia (wielkość wystarczająca dla dwóch osób dorosłych)
  • 1 łodyga trawy cytrynowej
  • 2 cm kawałek świeżego imbiru
  • garść świeżej kolendry
  • szczypta soli
Przepis

Krok 1
Umyty i osuszony kawałek łososia kroimy na porcje.
Krok 2
Łodygę trawy cytrynowej drobno kroimy, jeśli nie możesz kupić trawy cytrynowej w łodygach, może być pasta z trawy cytrynowej ze słoiczka.
Krok 3
Imbir obieramy i drobno siekamy. Świeżą umytą kolendrę także drobno siekamy. Trawę cytrynową, kolendrę i imbir mieszamy razem w miseczce.
Krok 4
Filet z łososia układamy na papierze do pieczenia, lekko solimy i okładamy wymieszanymi przyprawami. Całość zawijamy jak duży cukierek.
Krok 5
Tak przygotowanego łososia wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Smacznego :)
Krok 6
P.S.
Jeśli masz więcej czasu, obłożonego przyprawami łososia można wstawić do lodówki na kilka godzin, smak i zapach będzie jeszcze bardziej intensywny.

Źródło zdjęcia: wrzacakuchnia.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3f4i6c
d3f4i6c
d3f4i6c
Więcej tematów
d3f4i6c