Trwa ładowanie...
d1spt7t
02-07-2013 15:16

Szparagi zapiekane z parmezanem i pietruszką

Przepis
4.5
(6 głosów)
Oceń:
d1spt7t
Składniki
  • 1/2 kg szparagów
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 150 g tartego parmezanu
  • 100 g masła
  • sól
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz
  • sól
Przepis

Krok 1
Obcinamy zdrewniałe końce szparagów ok. 2cm i myjemy je.
Krok 2
Szparagi wrzucamy do wrzątku na ok 2 min i odlewamy.
Krok 3
Sos: rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i parmezan, mieszamy dodajemy soli do smaku.
Krok 4
W naczyniu żaroodpornym układamy szparagi i zalewamy przygotowanym wcześniej sosem.
Krok 5
Pieczemy w piekarniku 180 C przez 12 min. Podajemy ciepłe.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1spt7t
d1spt7t
d1spt7t
Więcej tematów
d1spt7t