Trwa ładowanie...
d376ikc
19-06-2013 19:04

Wiosenne kotlety kapuściane

Przepis
4.1
(24 głosy)
Oceń:
d376ikc
Składniki
  • SKŁADNIKI:
  • -mąka -1,5 szklanki
  • -bulion (z kostki) - 250 ml
  • - jajko - 2 szt
  • - kapusta pekińska - ok. 200 g
  • - dowolna wędlina - 150 g
  • - natka pietruszki - 1 pęczek
  • - olej do smażenia
  • - sól , pieprz - do smaku
Przepis

W garnku miksujemy mąkę z bulionem.

Dodajemy jajka i przyprawy.

Mieszamy z drobno poszatkowaną pekinką , pokrojoną w kostkę wędliną i posiekaną natką pietruszki.

Dokładnie mieszamy.

Smażymy kotleciki na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Przepis dodał użytkownik Ostra

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d376ikc
d376ikc
d376ikc
Więcej tematów
d376ikc