19-06-2013 18:39
Migdałowe naleśniki z serem waniliowym i musem rabarbarowym
Przepis
4.7
(12 głosów)
Oceń:
Składniki
- Składniki:
- Naleśniki:
- - mąka - 2 szklanki
- - mleko - 1,5 szklanki
- - woda gazowana - 0,5 szklanki
- - jajko - 2 szt
- - olej - 2 łyżki
- - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
- - sól - szczypta
- - płatki migdałów - 50 g
- Nadzienie :
- - ser biały dwukreotnie zmielony - 200 g
- - laska wanili - 1 szt
- - cukier puder - 6 łyżek
- - rabarbar - 200 g
Przepis
Naleśniki:
Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.
Dodajemy płatki migdałów.
Smażymy duże naleśniki.
Nadzienie:
Rabarbar drobno kroimy w kosteczkę.
Gotujemy z odrobiną wody i 3 łyżkami cukru do momentu aż zrobi się mus.
Studzimy.
Ser mieszamy z ziarenkami wydrążonej wanilii i pozostałym cukrem.
Naleśniki smarujemy musem rabarbarowym a następnie serem.
Zwijamy w ruloniki,
Podsmażamy na klarowanym maśle .
Posypujemy cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik Ostra
Podziel się opinią
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.