Trwa ładowanie...
d43vkso
19-06-2013 18:39

Migdałowe naleśniki z serem waniliowym i musem rabarbarowym

Przepis
4.7
(12 głosów)
Oceń:
d43vkso
Składniki
  • Składniki:
  • Naleśniki:
  • - mąka - 2 szklanki
  • - mleko - 1,5 szklanki
  • - woda gazowana - 0,5 szklanki
  • - jajko - 2 szt
  • - olej - 2 łyżki
  • - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • - sól - szczypta
  • - płatki migdałów - 50 g
  • Nadzienie :
  • - ser biały dwukreotnie zmielony - 200 g
  • - laska wanili - 1 szt
  • - cukier puder - 6 łyżek
  • - rabarbar - 200 g
Przepis

Naleśniki:

Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.

Dodajemy płatki migdałów.

Smażymy duże naleśniki.

Nadzienie:

Rabarbar drobno kroimy w kosteczkę.

Gotujemy z odrobiną wody i 3 łyżkami cukru do momentu aż zrobi się mus.

Studzimy.

Ser mieszamy z ziarenkami wydrążonej wanilii i pozostałym cukrem.

Naleśniki smarujemy musem rabarbarowym a następnie serem.

Zwijamy w ruloniki,

Podsmażamy na klarowanym maśle .

Posypujemy cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik Ostra

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43vkso
d43vkso
d43vkso
Więcej tematów
d43vkso