Trwa ładowanie...
ducgg0f
19-06-2013 11:23

Wiosna na talerzu!

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
ducgg0f
Składniki
  • Składniki:
    • mała bagietka,
  • kilka zielonych szparagów,
  • mała cukinia,
  • ząbek czosnku,
  • pomidorki koktajlowe,
  • świeża bazylia,
  • ricotta,
  • oliwa cytrynowa,
  • sól i pieprz,
  • parmezan
Przepis

Bagietkę należy wcześniej opiec / zgrillować / podgrzać na patelni - żeby była chrupiąca.
Ze szparagów odłamać łyko - wystarczy delikatnie napiąć szparaga, a on sam złamie się w odpowiednim miejscu. Gotuje w osolonej wodzie, ze szczyptą cukru i odrobiną masła. Wystarczy dosłownie 4-5 minut gotowania. Kiedy są ugotowane odcedzamy je na durszlaku. W między czasie małą cukinię kroję obieraczką do warzyw na cienkie, długie wstążki. Na małej patelni rozgrzewam oliwę cytrynową ze zmiażdżonym czosnkiem, wrzucam cukinię i smażę dosłownie z minutkę - doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wcześniej podgrzaną bagietkę smaruję ricottą, następnie układam wstążki cukinii, szparagi, świeżą bazylię i pomidorki koktajlowe.

Tak przygotowaną kanapką cieszymy wzrok i szybciutko spożywamy mrucząc przy tym rozkosznie ;) Mmmmm jakie to dobre!

Smacznego!

Przepis dodał użytkownik PlateofJoy

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
ducgg0f
ducgg0f
ducgg0f
Więcej tematów
ducgg0f