19-06-2013 11:05
Kanapka ze szparagami i wędzonym łososiem
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- Składniki:
- mała bagietka,
- 2-3 szparagi,
- garstka ugotowanego zielonego groszku,
- garstka świeżych liści szpinaku,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- plaster wędzonego łososia,
- ricotta,
- oliwa z oliwek,
- sól, pieprz,
- sok z cytryny / ocet winny
Przepis
Szparagi, pomidorki i szpinak należy dokładnie umyć i osuszyć. Oczyszczone szparagi należy pociąć na wstążeczki za pomocą obieraczki do warzyw, włożyć do miseczki polać oliwą i skropić sokiem z cytryny bądź octem winnym.
Bagietkę smarujemy ricottą, układamy wędzonego łososia, listki świeżego szpinaku, groszek, przepołowione pomidorki oraz wstążeczki szparagów. Doprawić do smaku. Gotowe!
Smacznego! :)
Przepis dodał użytkownik PlateofJoy
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.