Trwa ładowanie...
dca87gr
19-06-2013 11:05

Kanapka ze szparagami i wędzonym łososiem

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
dca87gr
Składniki
  • Składniki:
    • mała bagietka,
  • 2-3 szparagi,
  • garstka ugotowanego zielonego groszku,
  • garstka świeżych liści szpinaku,
  • kilka pomidorków koktajlowych,
  • plaster wędzonego łososia,
  • ricotta,
  • oliwa z oliwek,
  • sól, pieprz,
  • sok z cytryny / ocet winny
Przepis

Szparagi, pomidorki i szpinak należy dokładnie umyć i osuszyć. Oczyszczone szparagi należy pociąć na wstążeczki za pomocą obieraczki do warzyw, włożyć do miseczki polać oliwą i skropić sokiem z cytryny bądź octem winnym.
Bagietkę smarujemy ricottą, układamy wędzonego łososia, listki świeżego szpinaku, groszek, przepołowione pomidorki oraz wstążeczki szparagów. Doprawić do smaku. Gotowe!

Smacznego! :)

Przepis dodał użytkownik PlateofJoy

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dca87gr
dca87gr
dca87gr
Więcej tematów
dca87gr