Trwa ładowanie...
dnqpjec
18-06-2013 00:59

Polędwiczki wieprzowe z dodatkiem warzyw i suszonych owoców

Przepis
4.6
(8 głosów)
Oceń:
dnqpjec
Składniki
  • - 2 średnie polędwiczki
  • - 2 gałązki selera naciowego
  • - 2, 3 marchewki
  • - 1 cebulę
  • - małe opakowanie suszonych śliwek
  • - 1/2 opakowania suszonych żurawin
  • - suszonych moreli
  • - 1 szklanki bulionu
  • - 1/2 szklanki białego wina
  • - 2 łyżki mąki
  • - oliwa z oliwek
  • -sól
  • -pieprz
Przepis

Do garnka wlewamy szklankę bulionu oraz 1/2 szklanki białego wina. Zagotować i wrzucić pokrojonego na cienkie plasterki selera naciowego, pokrojoną w plastry marchew i cebulę w piórka.
Wszystko chwilkę gotujemy, ok. 10 min.

W międzyczasie kroimy polędwiczki w plastry, obsmażamy każdą stronę sekundkę na uprzednio rozgrzanej oliwie z oliwek, wrzucamy do garnka z warzywami, dodajemy śliwki i żurawinę i morele. Solimy i pieprzymy do smaku. Sos powinien być trochę gęstszy, na samym końcu wlewamy odrobinę wody zmieszaną z 2 łyżkami mąki. Całość dusimy ok 15 min małym ogniu i gotowe.

Przepis dodał użytkownik Agawi

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dnqpjec
dnqpjec
dnqpjec
Więcej tematów
dnqpjec