Trwa ładowanie...
d36m33l
09-06-2013 19:45

Wiosenna sałatka w miseczkach waflowych

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d36m33l
Składniki
  • ryż w woreczkach 1 woreczek 1 sztuka
  • kiełki fasoli mung 1 puszka
  • kukurydza z czarnymi i zielonymi oliwkami np. Bonduelle 1 puszka
  • zielony groszek 0.5 puszki
  • marchewka duża 1 sztuka
  • jajka 2 sztuki
  • ser żółty tarty 10 dekagramów
  • majonez słoiczek 300 gramów
  • sól i pieprz (do smaku)
  • czosnek rozgnieciony 1 ząbek
  • rzeżucha 6 łyżek
  • Grejpfrut czerwony 6 cząstek 6 ząbków
  • pomarańcza 6 cząstek 6 ząbków
  • miseczki waflowe 1 opakowanie
Przepis

Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Studzimy. Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy i siekamy w kosteczkę. Gotujemy marchewkę, studzimy i kroimy w kostkę. Na sicie dokładnie osączamy groszek zielony, kukurydzę z czarnymi i zielonymi oliwkami, kiełki fasoli mung (możemy kiełki pokroić na mniejsze części). Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Majonez ucieramy z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Łączymy wszystkie składniki razem. Dokładnie mieszamy. Przekładamy sałatkę do waflowych miseczek (tyle, ile jest osób), posypujemy rzeżuchą i dekorujemy cząstkami grejpfruta i pomarańczy. Smacznego!!!

Przepis dodał użytkownik Rozaroza

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36m33l
d36m33l
d36m33l
Więcej tematów
d36m33l