Trwa ładowanie...
d49gs3q
09-06-2013 18:39

Kotleciki łososiowo-koperkowe z kozim twarożkiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d49gs3q
Składniki
  • świeży filet z łososia norweskiego - 280 gram
  • koperek - mały pęczek lub 1/2 większego pęczka
  • surowe żółtko jajka - 1 sztuka
  • świeżo mielony pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
    • można dodać troszkę przyprawy do ryb
    • dodatki:
  • francuski serek twarogowy z mleka koziego (kupuję taki w Lidlu) - po 1 łyżce na każdy kotlecik
  • świeża czerwona papryka - po plasterku na każdy kotlecik
Przepis

sposób przygotowania:

1
Ze świeżego fileta łososia norweskiego ściągamy delikatnie skórę. Następnie mięso ryby siekamy nożem na mniejsze kawałki.

2
Koperem dokładnie myjemy i drobno siekamy.

3
Do ryby dodajemy koperek, wbijamy żółtko, solimy i pieprzymy -- dokładnie mieszamy do połączenia składników.

4
Rozgrzewamy teflonową patelnię i nakładamy na nią łyżką masę rybną - formując 5 kotlecików. Smażymy (bez tłuszczu) kotleciki z dwóch stron. Łosoś jest juz tłusty, więc dodatkowego tłuszczu do smażenia nie potrzeba.

5
Na kotleciki nakładamy porcję francuskiego serka twarogowego z mleka koziego oraz po plasterku czerwonej papryki i spożywamy.

Przepis dodał użytkownik Rozaroza

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d49gs3q
d49gs3q
d49gs3q
Więcej tematów
d49gs3q

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj