Trwa ładowanie...
d43tsk8
09-06-2013 18:39

Kotleciki łososiowo-koperkowe z kozim twarożkiem

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d43tsk8
Składniki
  • świeży filet z łososia norweskiego - 280 gram
  • koperek - mały pęczek lub 1/2 większego pęczka
  • surowe żółtko jajka - 1 sztuka
  • świeżo mielony pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
    • można dodać troszkę przyprawy do ryb
    • dodatki:
  • francuski serek twarogowy z mleka koziego (kupuję taki w Lidlu) - po 1 łyżce na każdy kotlecik
  • świeża czerwona papryka - po plasterku na każdy kotlecik
Przepis

sposób przygotowania:

1
Ze świeżego fileta łososia norweskiego ściągamy delikatnie skórę. Następnie mięso ryby siekamy nożem na mniejsze kawałki.

2
Koperem dokładnie myjemy i drobno siekamy.

3
Do ryby dodajemy koperek, wbijamy żółtko, solimy i pieprzymy -- dokładnie mieszamy do połączenia składników.

4
Rozgrzewamy teflonową patelnię i nakładamy na nią łyżką masę rybną - formując 5 kotlecików. Smażymy (bez tłuszczu) kotleciki z dwóch stron. Łosoś jest juz tłusty, więc dodatkowego tłuszczu do smażenia nie potrzeba.

5
Na kotleciki nakładamy porcję francuskiego serka twarogowego z mleka koziego oraz po plasterku czerwonej papryki i spożywamy.

Przepis dodał użytkownik Rozaroza

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43tsk8
d43tsk8
d43tsk8
Więcej tematów
d43tsk8