Trwa ładowanie...
d2oh6no
10-04-2013 12:05

Tilapia a' la Nicea

Przepis
2.0
(3 głosy)
Oceń:
d2oh6no
Składniki
  • 2 dorodne świeże tilapie (najlepiej Global Fish)
  • 100 g kalmarów małych
  • 100 g krewetek ogonów szarych (nie gotowanych)
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 ml wytrawnego białego wina
  • Garść namoczonej w mleku bułki ciabaty, odciśniętej
  • Kilka listków bazylii, tymianku oraz pęczek natki pietruszki
  • Olej lub oliwa do smażenia
  • Sól, pieprz do smaku
Przepis

Kalmary oczyszczone kroimy w drobną kostkę. Podobnie krewetki. Siekamy czosnek i osobno zioła. Na dość mocno rozgrzanej patelni smażymy w niedużej ilości oleju czosnek, następ-nie po 10 sekundach dodajemy kalmary i krewetki. Równomiernie obsmażamy. Wlewamy wino i po 2-4 minutach dodajemy zioła i odciśniętą bułkę. Zdejmujemy z ognia. Farszem wypełniamy sprawioną i oczyszczoną tilapię uprzednio natartą solą, pie-przem i sokiem z cytryny. Smażymy zapakowaną w pergamin na oleju i średnim ogniu.

Przepis dodał użytkownik kwiatkiAli

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2oh6no
d2oh6no
d2oh6no
Więcej tematów
d2oh6no