03-04-2013 13:48
jajka po prowansalsku
Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 łyżka musztardy żurawinowej Kamis Specialite/lub chrzan żurawinowy Kamis
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich Kamis
- świeża bazylia (ok. 4 gałązek)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- majonez
- do smaku:
- sól morska prowansalska Kamis i pieprz kolorowy Kamis
Przepis
I sposób:
Miksujemy majonez z bazylią (same listki) za pomocą blendera przez ok 1 minutę, aż składniki ładnie nam się połączą. Doprawiamy ziołami prowansalskimi.
II sposób:
Majonez łączymy z musztardą żurawinową.
Połówki ugotowanych jajek polewamy przygotowanymi sosami. Można na końcu doprawić do smaku solą morską prowansalską i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik galvados
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.