Trwa ładowanie...
d2beujx
03-04-2013 13:48

jajka po prowansalsku

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d2beujx
Składniki
  • 1 łyżka musztardy żurawinowej Kamis Specialite/lub chrzan żurawinowy Kamis
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich Kamis
  • świeża bazylia (ok. 4 gałązek)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • do smaku:
  • sól morska prowansalska Kamis i pieprz kolorowy Kamis
Przepis

I sposób:
Miksujemy majonez z bazylią (same listki) za pomocą blendera przez ok 1 minutę, aż składniki ładnie nam się połączą. Doprawiamy ziołami prowansalskimi.

II sposób:
Majonez łączymy z musztardą żurawinową.

Połówki ugotowanych jajek polewamy przygotowanymi sosami. Można na końcu doprawić do smaku solą morską prowansalską i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik galvados

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2beujx
d2beujx
d2beujx
Więcej tematów
d2beujx