Trwa ładowanie...
d31z1kp
02-04-2013 10:33

FASZEROWANE JAJKA NA DWA SPOSOBY

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d31z1kp
Składniki
  • -10 JAJEK
  • -FARSZ I;
  • -mały słoiczek marynowanych pieczarek
  • -5 ogórków konserwowych
  • -łyżka śmietany 18%
  • -5 łyżek majonezu
  • -2 łyżeczki MUSZTARDY CHRZANOWEJ KAMIS
  • -SÓL MORSKA KAMIS
  • -PIEPRZ ZIOŁOWY KAMIS
  • -papryka konserwowa
  • FARSZ II ;
  • -maly słoiczek pieczarek marynowanych
  • -mały słoiczek selera białego marrynowanego
  • -garść kukurydzy
  • -garść czerwonej fasolki
  • -NATKA PIETRUSZKI KAMIS
  • -1 duże kwaskowe jabłko
  • 1 mała cebula
  • -majonez
  • -MUSZTARDA SAREPSKA KAMIS
  • -SÓL CEBULOWA KAMIS
  • -PIEPRZ ZIOŁOWY KAMIS
  • -20 dag drobiowej mielonki
Przepis

Jajka gotujemy na twardo.Studzimy i obieramy i kroimy na pól.
PRZYGOTOWANIE FARSZU I ; Pieczarki i ogórki osączamy z zalewy,kroimy w mała kostkę.Dodajemy śmietanę,majonez i musztarde.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Nakladamy na jajka . Wierzch posypujemy pokrojoną papryką.
PRZYGOTOWANIW FARSZU II; Pieczarki osączamy i kroimy w grubą kostkę,selera,kukurydze i fasolkę również osączamy na sitku.Fasolę opłukujemy zimną wodą.Jabłko i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.Dodajemy pokrojona mielonke.Dodajemy pietruszke i łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku. Nakładamy na jajka.

Przepis dodał użytkownik ludwik2626

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d31z1kp
d31z1kp
d31z1kp
Więcej tematów
d31z1kp