02-04-2013 10:33
FASZEROWANE JAJKA NA DWA SPOSOBY
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- -10 JAJEK
- -FARSZ I;
- -mały słoiczek marynowanych pieczarek
- -5 ogórków konserwowych
- -łyżka śmietany 18%
- -5 łyżek majonezu
- -2 łyżeczki MUSZTARDY CHRZANOWEJ KAMIS
- -SÓL MORSKA KAMIS
- -PIEPRZ ZIOŁOWY KAMIS
- -papryka konserwowa
- FARSZ II ;
- -maly słoiczek pieczarek marynowanych
- -mały słoiczek selera białego marrynowanego
- -garść kukurydzy
- -garść czerwonej fasolki
- -NATKA PIETRUSZKI KAMIS
- -1 duże kwaskowe jabłko
- 1 mała cebula
- -majonez
- -MUSZTARDA SAREPSKA KAMIS
- -SÓL CEBULOWA KAMIS
- -PIEPRZ ZIOŁOWY KAMIS
- -20 dag drobiowej mielonki
Przepis
Jajka gotujemy na twardo.Studzimy i obieramy i kroimy na pól.
PRZYGOTOWANIE FARSZU I ; Pieczarki i ogórki osączamy z zalewy,kroimy w mała kostkę.Dodajemy śmietanę,majonez i musztarde.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Nakladamy na jajka . Wierzch posypujemy pokrojoną papryką.
PRZYGOTOWANIW FARSZU II; Pieczarki osączamy i kroimy w grubą kostkę,selera,kukurydze i fasolkę również osączamy na sitku.Fasolę opłukujemy zimną wodą.Jabłko i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.Dodajemy pokrojona mielonke.Dodajemy pietruszke i łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku. Nakładamy na jajka.
Przepis dodał użytkownik ludwik2626
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.