Pikantny schab przekładany
- 18 sznycli schabowych bez kości
- 1 papryka
- 25 g borowików suszonych
- 20 dag ser żółtego
- 0,5 szklanki bułki tartej
- marynata pikantna do mięsa i drobiu kamis
1. Schab rozbić na cieńkie kotlety.
2. Zalać marynatą i wstawić do lodówki na ok. 6h.
3. Grzyby zalać wodą, odstawić na ok. 5-6h.
4. Zetrzeć ser na tarce, pokroić w kostkę paprykę i grzyby.
5. Parykę i grzyby podsmażyć na patelni.
6. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Schab z jednej strony pokryć bułką tartą i położyć na blasze bułką tartą do dołu. Wykorzystać połowę kotletów.
7. Na kotlety nałożyć łyżką paprykę z grzybami i posypać startym serem.
8. Pozostałą część kotletów pokryć z jednej strony bułką tartą. Kotlety położyć na serze bułką tartą do góry. Pozostałą marynatę można użyć do posmarowania góry kotletów.
9. Piec ok 20 do 25 min. Podawać z ziemniakami bądź ryżem.
Przepis dodał użytkownik janinagotuje
Podziel się opinią
Komentarze