Trwa ładowanie...
d3m1d35
01-04-2013 16:57

Pikantny schab przekładany

Przepis
4.3
(19 głosów)
Oceń:
d3m1d35
Składniki
  • 18 sznycli schabowych bez kości
  • 1 papryka
  • 25 g borowików suszonych
  • 20 dag ser żółtego
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • marynata pikantna do mięsa i drobiu kamis
Przepis

1. Schab rozbić na cieńkie kotlety.
2. Zalać marynatą i wstawić do lodówki na ok. 6h.
3. Grzyby zalać wodą, odstawić na ok. 5-6h.
4. Zetrzeć ser na tarce, pokroić w kostkę paprykę i grzyby.
5. Parykę i grzyby podsmażyć na patelni.
6. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Schab z jednej strony pokryć bułką tartą i położyć na blasze bułką tartą do dołu. Wykorzystać połowę kotletów.
7. Na kotlety nałożyć łyżką paprykę z grzybami i posypać startym serem.
8. Pozostałą część kotletów pokryć z jednej strony bułką tartą. Kotlety położyć na serze bułką tartą do góry. Pozostałą marynatę można użyć do posmarowania góry kotletów.
9. Piec ok 20 do 25 min. Podawać z ziemniakami bądź ryżem.

Przepis dodał użytkownik janinagotuje

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3m1d35
d3m1d35
d3m1d35
Więcej tematów
d3m1d35