Trwa ładowanie...
dwuznwf
31-03-2013 19:18

Wielkanocne jajeczka w kolorach świąt

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dwuznwf
Składniki
  • -jajka: 9 sztuk
  • -ketchup: 18 łyzeczek
  • -majonez: mały słoiczek
  • -rzodkiewka: 4 sztuki
  • -fasola czerwona z puszki: 18 sztuk
  • -szczypiorek: 1/4 pęczka
  • -pieprz mielony KAMIS: do smaku
    • DO DEKORACJI:
  • -papryka marynowana żółta: duży plaster
  • -sałata zielona: 4 liście
  • -pomidor czerwony: 1 sztuka
Przepis

1
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na połówki. Rzodkiewkę kroimy na grubsze plasterki. Szczypiorek siekamy.

2
Na każdą połówkę jajka nakładamy na środek po łyzeczce ketchupu. Następnie majonez przekładamy do szprycy dekoracyjnej i wokół jajek robimy na zewnątrz ramkę, czyli okręgi majonezowe.

3
Na każdą połowkę jajeczka nakładamy na ketchup po plasterku rzodkiewki i po jednej sztuce czerwonej fasoli. Całośc posypujemy szczypiorkiem i delikatnie pieprzymy.

4
Talerz z jajeczkami dekorujemy paskami żółtej papryki marynowanej oraz sałatą i pomidorem. Smacznego.

Przepis dodał użytkownik Rozaroza

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwuznwf
dwuznwf
dwuznwf
Więcej tematów
dwuznwf