31-03-2013 19:18
Wielkanocne jajeczka w kolorach świąt
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- -jajka: 9 sztuk
- -ketchup: 18 łyzeczek
- -majonez: mały słoiczek
- -rzodkiewka: 4 sztuki
- -fasola czerwona z puszki: 18 sztuk
- -szczypiorek: 1/4 pęczka
- -pieprz mielony KAMIS: do smaku
- DO DEKORACJI:
- -papryka marynowana żółta: duży plaster
- -sałata zielona: 4 liście
- -pomidor czerwony: 1 sztuka
Przepis
1
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na połówki. Rzodkiewkę kroimy na grubsze plasterki. Szczypiorek siekamy.
2
Na każdą połówkę jajka nakładamy na środek po łyzeczce ketchupu. Następnie majonez przekładamy do szprycy dekoracyjnej i wokół jajek robimy na zewnątrz ramkę, czyli okręgi majonezowe.
3
Na każdą połowkę jajeczka nakładamy na ketchup po plasterku rzodkiewki i po jednej sztuce czerwonej fasoli. Całośc posypujemy szczypiorkiem i delikatnie pieprzymy.
4
Talerz z jajeczkami dekorujemy paskami żółtej papryki marynowanej oraz sałatą i pomidorem. Smacznego.
Przepis dodał użytkownik Rozaroza
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.