Trwa ładowanie...
d4i2p5x
31-03-2013 13:16

Wielkanocny żur w chlebie

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
d4i2p5x
Składniki
  • Na 8 porcji
    • 4 kiełbasy białe
    • 2 kiełbasy śląskie
    • 250 ml zakwasu na żurek
    • 6 średnich ziemniaków
    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżeczki bukietu smaku KAMIS
    • majeranek KAMIS do smaku
    • sól i pieprz również do smaku
    • łyżka oliwy
    • 8 jajek ugotowanych na twardo
Przepis
  • kiełbasy podsmażamy z cebulką i czosnkiem na oliwie,
  • zalewamy je wodą i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki
  • kiedy woda się zagoruje dodajemy zakwas oraz przyprawy
  • gotujemy na małym ogniu przez około 1,5 h
  • podajemy z jajkiem przekrojonym na 4 i posypanym majerankiem SMACZNEGO

Przepis dodał użytkownik maffi

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2p5x
d4i2p5x
d4i2p5x
Więcej tematów
d4i2p5x