31-03-2013 13:16
Wielkanocny żur w chlebie
Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- Na 8 porcji
- 4 kiełbasy białe
- 2 kiełbasy śląskie
- 250 ml zakwasu na żurek
- 6 średnich ziemniaków
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki bukietu smaku KAMIS
- majeranek KAMIS do smaku
- sól i pieprz również do smaku
- łyżka oliwy
- 8 jajek ugotowanych na twardo
Przepis
- kiełbasy podsmażamy z cebulką i czosnkiem na oliwie,
- zalewamy je wodą i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki
- kiedy woda się zagoruje dodajemy zakwas oraz przyprawy
- gotujemy na małym ogniu przez około 1,5 h
- podajemy z jajkiem przekrojonym na 4 i posypanym majerankiem SMACZNEGO
Przepis dodał użytkownik maffi
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.