Trwa ładowanie...
d2owh2p
12-05-2008 15:53

Zrazy z ryżu

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d2owh2p
Składniki
  • 2 szklanki ryży
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • jajko
  • bułka tarta
  • cebula
  • sól, pieprz
Przepis

Zagotować wodę z solą i ugotować ryż. Gdy ryż będzie dobry, odcedzić go. Zetrzeć cebulę na tarle, pokroić drobniutko szczypiorek i pietruszkę. Wbić jedno jajko, dać 2 łyżki bułki tartej, posolić i popieprzyć do smaku. Następie wszystko wymieszać i ugnieść dobrze. Po wymieszaniu robić kulki, bardziej spłaszczone żeby mogły się dobrze wypiec. I obtoczyć je jeszcze w samej bułce tartej. Rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor. Najlepiej smakują z jarzynami albo z jakimś sosem i kawałkami mięsnymi.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2owh2p
d2owh2p
d2owh2p
Więcej tematów
d2owh2p