12-05-2008 15:53
Zrazy z ryżu
Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 2 szklanki ryży
- natka pietruszki
- szczypiorek
- jajko
- bułka tarta
- cebula
- sól, pieprz
Przepis
Zagotować wodę z solą i ugotować ryż. Gdy ryż będzie dobry, odcedzić go. Zetrzeć cebulę na tarle, pokroić drobniutko szczypiorek i pietruszkę. Wbić jedno jajko, dać 2 łyżki bułki tartej, posolić i popieprzyć do smaku. Następie wszystko wymieszać i ugnieść dobrze. Po wymieszaniu robić kulki, bardziej spłaszczone żeby mogły się dobrze wypiec. I obtoczyć je jeszcze w samej bułce tartej. Rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor. Najlepiej smakują z jarzynami albo z jakimś sosem i kawałkami mięsnymi.
Przepis dodał użytkownik monicca-87
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.