Trwa ładowanie...
d1spt7t
24-01-2013 10:28

Białe szparagi w galaretce

Przepis
4.7
(10 głosów)
Oceń:
d1spt7t
Składniki
  • szparagi 1 słoiki ok 15szt
  • szynka konserwowa 5 plastrów
  • sos czosnkowy 5 łyżeczek
  • żelatyna 1 łyżka
  • kostka rosołowa 1 szt
  • oliwki ok 5 szt
  • kukurydza 2 łyżki
  • sałata do ozdoby
Przepis

Przepis pochodzi z mojego bloga
http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/

Przygotować bulion warzywny ok 1l , następnie rozpuścić w nim 2 łyżki żelatyny. Pozostawić do ostygnięcia. Szparagi odcedzić. Układać po 3 szparagi na plastrze szynki, posmarować łyżeczką sosu czosnkowego i zawinąć w rulon.( sos smarować tak aby nie wyszedł poza szynkę) Układać ciasno w przeźroczystym naczyniu. Oliwki przekroić na pół, poukładać w naczyniu. Kukurydzę rozsypać pomiędzy szparagami. Całość zalać tężejącą żelatyną. Na wierzchu ułożyć kawałki sałaty oraz papryki. Delikatnie przenieść do lodówki, zostawić do stężenia. Smacznego:)

Przepis dodał użytkownik agabi

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1spt7t
d1spt7t
d1spt7t
Więcej tematów
d1spt7t