06-12-2012 10:43
Brokułowa sałatka z ziołami włoskimi
Przepis
3.6
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- brokuł 1 szt.
- jajka gotowane 2 szt.
- pomidory 2 szt.
- kukurydza konserwowa 1 łyżka
- zioła włoskie Kotányi do smaku
- pieprz grubo zmielony Kotányi do smaku
- majonez 3 łyżki
- jogurt naturalny 2 łyżki
- słonecznik łuskany 1 łyżka
Przepis
Brokuł podzielić na różyczki, nalać wrzątkiem na dwie minuty i odcedzić. Wystudzonego wyłożyć na talerz, na wierzch położyć jajka i pomidory pokrojone w cząstki i kukurydzę. Oprószyć do smaku świeżo zmielonymi ziołami włoskimi Kotányi i pieprzem Kotányi grubo zmielonym. Wymieszać majonez z jogurtem i całość polać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor i posypać nim sałatkę. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik Gastrsfera
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.