14-09-2012 13:35
Ciasto z maślanką
Przepis
4.3
(8 głosów)
Oceń:
Składniki
- ciasto:
- 2,5 szkl mąki
- 1 szkl cukru
- 1 op cukru waniliowego
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szkl maślanki
- 0,5 szkl oleju
- 3 całe jaja
- kruszonka:
- 0,5 kostki margaryny
- 1 szkl mąki
- 1 opakowanie wiórek kokosowych
- 0.5 szkl cukru
- dowolne owoce, śliwki, wiśnie, czereśnie, gruszki, jabłka świeże obrane umyte pokrojone na kawałki
Przepis
Przygotuj owoce.
CIASTO:
Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać łyżką w misce. Dodać maślankę, olej i jaja i dokładnie zmiksować mikserem. Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć owoce (dosyć obficie). Do miski wrzucic wszystkie składniki na kruszonkę i wyrobić ręką na kruche, sypkie ciasto. Kruszonką posypać ciasto. piec od 90 do 120 minut w temp 175 stopniach.
SMACZNEGO MAJKA :)
Przepis dodał użytkownik Majka07
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.