03-08-2012 09:58
Radicchio z rukolą i orzechami w winegrecie malinowym
Przepis
4.3
(7 głosów)
Oceń:
Składniki
- Składniki:
- Rukola Fit&Easy - 100g
- Radicchio - 100g
- Orzechy włoskie - 80g
- Maliny - 150g
- Ocet winny z czerwonego wina - 30ml
- Wino czerwone wytrawne - 20ml
- Olej z orzechów włoskich - 30ml
- Cukier - do smaku
- Sól morska - do smaku
Przepis
Wszystkie produkty dostępne są w sklepie ALMA www.alma24.pl
Przygotowanie winegretu:
Połowę malin zmiksować z octem, winem i olejem. Doprawić solą i cukrem do smaku.
Przygotowanie sałatki:
Orzechy lekko upalić na patelni. Poszarpane liście sałat wymieszać z połową winegretu i orzechami. Dekorować malinami, skropić pozostałą częścią winegretu.
Przepis poleca Warsztaty Kulinarne
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.