03-08-2012 09:56
Bukiet sałat z owocami i krewetkami
Przepis
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- Składniki:
- Mieszanka sałat Fit&Easy ? 150g
- Krewetki 16/20 ogony ? 10szt
- Wino białe wytrawne do skropienia krewetek
- Przyprawa do ryb ? do smaku
- Filety z pomarańczy i grejpfrutów ? 150g
- Obrane i pokrojone w cząstki kiwi ? 1szt
- Truskawki bez szypułek ? 6szt
- Oliwa z oliwek ? 30ml
- Ocet z białego wina ? 20ml
- Musztarda delikatesowa
- Sól morska i pieprz ? do smaku
- Listki melisy posiekane 1 łyżka + listki do dekoracji
- Papier do gotowania i smażenia Saga
Przepis
Wszystkie produkty dostępne są w sklepie ALMA www.alma24.pl
Przygotowanie winegretu:
Oliwę, ocet i musztardę dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przygotowanie sałatki:
Obrane krewetki doprawić przyprawą, skropić winem, zawinąć w papier i smażyć kilka minut. Mieszankę sałat wymieszać z winegretem i ułożyć na talerzu. Dookoła ułożyć owoce. Na sałatę ułożyć krewetki i listki ziół.
Krewetki mogą być podane na ciepło i na zimno.
Przepis poleca Warsztaty Kulinarne
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.