Trwa ładowanie...
d1l91os
03-08-2012 09:56

Bukiet sałat z owocami i krewetkami

Przepis
2.3
(3 głosy)
Oceń:
d1l91os
Składniki
  • Składniki:
  • Mieszanka sałat Fit&Easy ? 150g
  • Krewetki 16/20 ogony ? 10szt
  • Wino białe wytrawne do skropienia krewetek
  • Przyprawa do ryb ? do smaku
  • Filety z pomarańczy i grejpfrutów ? 150g
  • Obrane i pokrojone w cząstki kiwi ? 1szt
  • Truskawki bez szypułek ? 6szt
  • Oliwa z oliwek ? 30ml
  • Ocet z białego wina ? 20ml
  • Musztarda delikatesowa
  • Sól morska i pieprz ? do smaku
  • Listki melisy posiekane 1 łyżka + listki do dekoracji
  • Papier do gotowania i smażenia Saga
Przepis

Wszystkie produkty dostępne są w sklepie ALMA www.alma24.pl

Przygotowanie winegretu:
Oliwę, ocet i musztardę dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Przygotowanie sałatki:
Obrane krewetki doprawić przyprawą, skropić winem, zawinąć w papier i smażyć kilka minut. Mieszankę sałat wymieszać z winegretem i ułożyć na talerzu. Dookoła ułożyć owoce. Na sałatę ułożyć krewetki i listki ziół.
Krewetki mogą być podane na ciepło i na zimno.

Przepis poleca Warsztaty Kulinarne

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l91os
d1l91os
d1l91os
Więcej tematów
d1l91os