Trwa ładowanie...
d3450at
03-08-2012 09:54

Listki rukoli i roszponki z pieczonym kozim serem w chrupiącym cieście

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d3450at
Składniki
  • Składniki:
  • Rukola Fit&Easy - 80g
  • Roszponka Fit&Easy - 80g
  • Ser kozi rolada - 200g
  • Ciasto won-tong lub Filo - 4 listki
  • Olej do smażenia ciasta
  • Suszone pomidory - 100g
  • Oliwa z oliwek - 60ml
  • Chili - 1 czuszka
  • Czosnek granulowany - do smaku
  • Sól morska - do smaku
  • Kilka pomidorków czereśniowych do dekoracji
  • Papier do gotowania i smażenia Saga
Przepis

Wszystkie produkty dostępne są w sklepie ALMA www.alma24.pl
Przygotowanie pomidorów i oliwy:
Czuszkę posiekać. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Oliwę z oliwek wymieszać z ? pokrojonych suszonych pomidorów i połową czuszki. Doprawić czosnkiem. Do pozostałych pomidorów dodać posiekaną część czuszki, doprawić solą i czosnkiem.

Przygotowanie sałatki:
Płaty ciasta usmażyć na rumiany kolor. Plastry koziego sera położyć na papierze i zapiec na rumiano pod salamandrą lub w piekarniku (230°C). Na listkach sałat kolejno układać ciasto, ser i pomidory. Całość przykryć chrupiącym ciastem i polać pikantną oliwą. Dekorować czereśniowymi pomidorkami.

Przepis poleca Warsztaty Kulinarne

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3450at
d3450at
d3450at
Więcej tematów
d3450at