19-07-2012 15:03
Tagliatelle z rozmiękczonymi pomidorami i suszoną cranberry
Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- Składniki na 4 porcje:
- 400 g makaronu Tagliatelle
- Sól
- 2 ząbki czosnku
- 800 g miniaturowych pomidorków
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka pieprzu
- 90 g całych, suszonych owoców cranberry (żurawiny amerykańskiej)
- 100 ml wina Noilly Prat
- 100 g rucoli
- 60 g parmezanu
Przepis
1. Makron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, w mocno osolone wodzie. W międzyczasie obrać i drobno posiekać czosnek. Następnie umyć pomidory i kilka z nich przeciąć na pół.
2. Podgrzać oliwę na patelni, wrzucić pomidory oraz czosnek i pomieszać. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem, a następnie dodać żurawinę amerykańską. Zalać winem i pozostawić na ogniu przez ok. 2-3 minuty. Odcedzić makaron, dodać do pomidorów i wymieszać.
3. Przepłukać i osuszyć rucolę, a następnie dodać do makaronu. Zetrzeć parmezan i posypać nim makaron. Podawać zaraz po przyrządzeniu.
Przepis dodał użytkownik m.ponce
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.