Trwa ładowanie...
d1p1ih9
19-07-2012 15:03

Tagliatelle z rozmiękczonymi pomidorami i suszoną cranberry

Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
d1p1ih9
Składniki
  • Składniki na 4 porcje:
  • 400 g makaronu Tagliatelle
  • Sól
  • 2 ząbki czosnku
  • 800 g miniaturowych pomidorków
  • 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 90 g całych, suszonych owoców cranberry (żurawiny amerykańskiej)
  • 100 ml wina Noilly Prat
  • 100 g rucoli
  • 60 g parmezanu
Przepis

1. Makron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, w mocno osolone wodzie. W międzyczasie obrać i drobno posiekać czosnek. Następnie umyć pomidory i kilka z nich przeciąć na pół.

2. Podgrzać oliwę na patelni, wrzucić pomidory oraz czosnek i pomieszać. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem, a następnie dodać żurawinę amerykańską. Zalać winem i pozostawić na ogniu przez ok. 2-3 minuty. Odcedzić makaron, dodać do pomidorów i wymieszać.

3. Przepłukać i osuszyć rucolę, a następnie dodać do makaronu. Zetrzeć parmezan i posypać nim makaron. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Przepis dodał użytkownik m.ponce

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1p1ih9
d1p1ih9
d1p1ih9
Więcej tematów
d1p1ih9