17-07-2012 20:14
Francuskie kąski
Przepis
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- ciasto francuskie
- kilka plastrów szynki
- 100 g żółtego sera
- szczypiorek
- jajko
- ok. 50 ml śmietany 12% lub 18%
- sól i pieprz
Przepis
Ciasto lekko wałkujemy. Wycinamy kółka (szklanką) lub kwadraty (nożem). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na nią wycięte kawałki ciasta i nakłuwamy widelcem. Na ciasto kładziemy szynkę i starty na grubych oczkach żółty ser. Jajko delikatnie ubijamy ze śmietaną, dodajemy do tego pokrojony szczypiorek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Taką mieszankę nalewamy na szynkę z serem. Tak przygotowane kąski wkładamy do piekarnika na ok.180°C na 15 ? 20 minut.
Przepis dodał użytkownik weronika2001
Podziel się opinią
3
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.