08-05-2012 23:43
Wegańska fasolka po bretońsku
Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 50 dag fasoli jaś
- 1/2 l soku wielo-warzywnego
- cebula
- liść laurowy
- majeranek
- czosnek granulowany
- sól
- świeżo mielony pieprz
- łyżka oleju z orzechów włoskich
- mieszanka ziół do dań wegetariańskich i wegańskich
- matka pietruszki do dekoracji
Przepis
1.Fasolę moczymy przez noc.Gotujemy w wodzie,w której była namoczona.Wkładamy liść laurowy,solimy.
2.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Wsypujemy do fasoli.Wlewamy sok wielowarzywny.Doprawiamy do smaku solą,świeżo zmielonym pieprzem,majerankiem,czosnkiem i mieszanką ziół.Wyjmujemy kilka łyżek wywaru wraz z fasolą,miksujemy i wlewamy z powrotem do garnka.Dodajemy olej,mieszamy przed podaniem.Dekorujemy natką pietruszki.
Przepis dodał użytkownik wiwona42
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.