Trwa ładowanie...
d2kxt8f
08-05-2012 23:43

Wegańska fasolka po bretońsku

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d2kxt8f
Składniki
  • 50 dag fasoli jaś
  • 1/2 l soku wielo-warzywnego
  • cebula
  • liść laurowy
  • majeranek
  • czosnek granulowany
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • łyżka oleju z orzechów włoskich
  • mieszanka ziół do dań wegetariańskich i wegańskich
  • matka pietruszki do dekoracji
Przepis

1.Fasolę moczymy przez noc.Gotujemy w wodzie,w której była namoczona.Wkładamy liść laurowy,solimy.
2.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Wsypujemy do fasoli.Wlewamy sok wielowarzywny.Doprawiamy do smaku solą,świeżo zmielonym pieprzem,majerankiem,czosnkiem i mieszanką ziół.Wyjmujemy kilka łyżek wywaru wraz z fasolą,miksujemy i wlewamy z powrotem do garnka.Dodajemy olej,mieszamy przed podaniem.Dekorujemy natką pietruszki.

Przepis dodał użytkownik wiwona42

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2kxt8f
d2kxt8f
d2kxt8f
Więcej tematów
d2kxt8f