20-04-2012 12:21
Zupa fasolowo-ziemniaczana z posmakiem pesto
Przepis
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- - 50 dag świeżej fasoli /ew. mrożonej/o dużych ziarnach
- - 30dag ziemniaków pokrojonych w kostkę
- - 1 cebula w kosteczkę
- - 2 łyżki zielonego pesto
- - 6 szklanek wody ew. bulionu z kury
Przepis
W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, zeszklić. Na to wsypać podgotowaną wcześniej fasolę i surowe ziemniaki. Zalać wodą lub bulionem i gotować na niewielkim ogniu ok.20-25 min. Dodać pesto, posolić, popieprzyć. Zmiksować i rozlać do miseczek.
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.