Trwa ładowanie...
d4al7x9
20-04-2012 12:21

Zupa fasolowo-ziemniaczana z posmakiem pesto

Przepis
1.0
(2 głosy)
Oceń:
d4al7x9
Składniki
  • - 50 dag świeżej fasoli /ew. mrożonej/o dużych ziarnach
  • - 30dag ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • - 1 cebula w kosteczkę
  • - 2 łyżki zielonego pesto
  • - 6 szklanek wody ew. bulionu z kury
Przepis

W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, zeszklić. Na to wsypać podgotowaną wcześniej fasolę i surowe ziemniaki. Zalać wodą lub bulionem i gotować na niewielkim ogniu ok.20-25 min. Dodać pesto, posolić, popieprzyć. Zmiksować i rozlać do miseczek.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4al7x9
d4al7x9
d4al7x9
Więcej tematów
d4al7x9