Trwa ładowanie...
d2oh6no
03-03-2012 17:46

Fusilli lunghi all'Alfredo

Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
d2oh6no
Składniki
  • - 40 dag fusilli lunghi
  • - 8 dag masła
  • - 12 dag startego parmezanu
  • - szklanka śmietanki 22-30%
  • - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (ja daję więcej ;)
  • - sól, pieprz
Przepis

W litrowym garnku z grubym dnem roztopić masło, wsypać ser, wlać śmietanę i zagotować, cały czas mieszając.
Gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje - około 10 min.
Dodać pietruszkę, pieprz i sól. Odcedzony makaron ugotowany al dente włożyć do wygrzanej wazy, wlać sos, wymieszać i niezwłocznie podawać.

Przepis dodał użytkownik OstraZupa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2oh6no
d2oh6no
d2oh6no
Więcej tematów
d2oh6no