Trwa ładowanie...
ducgg0f
03-03-2012 17:42

Farfalle con spinaci

Przepis
4.7
(6 głosów)
Oceń:
ducgg0f
Składniki
  • - 40 g dag farfalli,
  • - 15 dag szpinaku,
  • - nieduża cebula,
  • - 3 łyżki oliwy,
  • - 2 ząbki czosnku,
  • - 8-10 liści bazylii,
  • - 3 łyżki kremówki,
  • - orzeszki pini
  • - biały pieprz, sól
Przepis

Szpinak przebrać, odciąć ogonki, zblanszować, odcedzić, osączyć i posiekać.
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie w sporym rondlu, dodać spinak i smażyć kilka minut pod przykryciem.
Doprawić posiekana bazylią, czosnkiem, solą i białym pieprzem, wymieszać ze smietaką i zdjąć z ognia.
Włożyć ugotowany makaron, wymieszać i natychmiast podawać. Na rozgrzanej patelni sprażyć orzeszki pini a nastepnie dodac do potrawy. Smacznego.

Przepis dodał użytkownik OstraZupa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
ducgg0f
ducgg0f
ducgg0f
Więcej tematów
ducgg0f