Trwa ładowanie...
dm457zh
29-02-2012 23:57

Kurczak pod porami

Przepis
3.4
(32 głosy)
Oceń:
dm457zh
Składniki
  • 1 duży por
  • 30 g masła + 2 łyżki do podsmażenia kurczaka
  • 400 g piersi kurczaka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 kostka bulionowa
  • 1/4 szklanki śmietanki kremowej 30%
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • pieprz prawdziwy
  • ostra papryka
  • szczypiorek
Przepis

Pora kroimy wzdłuż na cztery części i w poprzek - na półcentymetrowe kawałki. Smażymy na maśle.
Filet z kurczaka przekrajamy w poprzek i wrzucamy do marynaty z kostki Knorra wymieszanej z oliwą z oliwek, doprawionej pieprzem prawdziwym oraz ostrą papryką.
Uduszonego pora doprawiamy solą, pieprzem "prawdziwym" i dodajemy kwaśną śmietanę.
Kurczaka smażymy na maśle. Przed smażeniem dodatkowo możemy obtoczyć filety w niewielkiej ilości mąki.
Piersi z kurczaka podajemy pod pierzynką z porów z dodatkiem ugotowanych ziemniaków.

Przepis dodał użytkownik ania_jukej

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dm457zh
dm457zh
dm457zh
Więcej tematów
dm457zh