Trwa ładowanie...
d1spt7t
29-02-2012 14:00

Parówkowe serduszka

Przepis
4.8
(4 głosy)
Oceń:
d1spt7t
Składniki
  • 1 cienka parówka drobiowa
  • 1 jajko
  • kilka pasków czerwonej papryki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek
Przepis

Parówkę przeciąć na pół zostawiając nienacięty koniec, ok. 1-1,5 cm.
Ostrożnie wywinąć ją tak, aby powstał kształt serca. Końce spiąć wykałaczką, kłaść na rozgrzaną oliwę. Do środka wbić jajko, obrócić kiedy się zetnie i jeszcze krótką chwilę smażyć.
Wyjąć wykałaczkę, ozdobić papryką i szczypiorkiem, przyprawić odrobiną soli i pieprzu.

Przepis dodał użytkownik sisou

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1spt7t
d1spt7t
d1spt7t
Więcej tematów
d1spt7t