29-02-2012 14:00
Parówkowe serduszka
Przepis
4.8
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 cienka parówka drobiowa
- 1 jajko
- kilka pasków czerwonej papryki
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
Przepis
Parówkę przeciąć na pół zostawiając nienacięty koniec, ok. 1-1,5 cm.
Ostrożnie wywinąć ją tak, aby powstał kształt serca. Końce spiąć wykałaczką, kłaść na rozgrzaną oliwę. Do środka wbić jajko, obrócić kiedy się zetnie i jeszcze krótką chwilę smażyć.
Wyjąć wykałaczkę, ozdobić papryką i szczypiorkiem, przyprawić odrobiną soli i pieprzu.
Przepis dodał użytkownik sisou
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.