Trwa ładowanie...
d2rw728
27-02-2012 16:02

Gruszka w czekoladzie

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d2rw728
Składniki
  • 1 duża gruszka konferencja
  • 2-3 łyżeczki kremu czekoladowego nutella lub 30 g czekolady mlecznej (gorzkiej)
Przepis

Gruszkę myję, obieram cienko ze skórki, zostawiając ogonek i ścinając spód owocu, aby gruszka mogła swobodnie stać na talerzyku. Krem czekoladowy przekładam do małej miseczki, wkładam do mikrofalówki na 1 minutę i rozpuszczam. Obraną gruszkę oblewam czekoladową mazią z góry łącznie z ogonkiem. Jeśli nie mamy kremu, możemy do polania gruszki użyć czekolady. W tym przypadku czekoladę łamię na kostki, wkładam do miseczki, umieszczam ją nad parą i roztapiam w kąpieli wodnej. Dalej postępuję jak w przypadku kremu czekoladowego.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rw728
d2rw728
d2rw728
Więcej tematów
d2rw728