27-02-2012 15:25
Serce z parówki i jajka
Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 2 długie parówki
- 2 małe jajka
- olej do smażenia- ok. 1-2 łyżeczki
- małe wykałaczki
- ew. pomidory i bazylia do ozdoby
Przepis
Każdą parówkę obieramy z osłonki, przecinamy wzdłuż, dokładnie w połowie, z jednej strony pozostawiając nie nacięty koniec (około 1,5-centymetrowy). Ostrożnie i powoli wyginamy parówkę, tak aby otrzymać kształt serca. Końce spinamy wykałaczką.
Na patelni rozgrzewamy olej i delikatnie przenosimy na nią parówkowe kształty. W środek każdego wbijamy po jednym jajku, uważając, aby nie zniszczyć żółtka. Kiedy jajko ładnie się zetnie, a parówka zarumieni, obracamy całość na drugą stronę i jeszcze chwilę dosmażamy.
Podajemy z ulubioną surówką i ketchupem.
Przepis dodał użytkownik ilka_86
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.