Trwa ładowanie...
d2f2xnc
22-02-2012 16:58

Kurczak w sosie pomarańczowym

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d2f2xnc
Składniki
  • 2 filety z piersi kurczaka, szkl. soku pomarańczowego, 3 ząbki czosnku, 1/5 szkl. oleju + 3 łyżki, 2 cebule, 1/4 szkl. bułki tartej, 1/2 szkl. bulionu drobiowego (ewentualnie z kostki), 1/2 szkl. gęstej śmietany 18%, sól, pieprz.
Przepis

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Z soku pomarańczowego, 1/5 szkl. oleju i czosnku przeciśniętego przez praskę zrobić marynatę. Zalać nią mięso i wstawić na noc do lodówki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Na tym samym tłuszczu usmażyć osączone mięso, doprawić. Bułkę tartą zeszklić na pozostałych 2 łyżkach oleju. Wlać bulion oraz marynatę osączoną z mięsa, dokładnie wymieszać. Dodać cebulkę i śmietanę, zagotować, dodać mięso. Dusić ok. 10 min.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2f2xnc
d2f2xnc
d2f2xnc
Więcej tematów
d2f2xnc